Haku ja työskentely

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö hallinnoi Pariisin taiteilijakeskuksessa, Cité internationale des arts’issa, yhdeksää ateljeeta, joiden hakuaika on vuosittain 1.–31. maaliskuuta. Sähköiset hakemukset on lähetettävä 31.3. klo 16.00 mennessä sivun lopussa olevan hakemuslinkin kautta. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Ennen hakemuslomakkeen täyttämistä tutustu alla oleviin tietoihin ja liitetiedostoihin.

Hakijat

Ateljeita voivat hakea suomalaiset kuvataiteilijat, säveltaiteilijat, muotoilijat, arkkitehdit sekä muut taiteilijat. Ateljeet jaetaan tasapuolisesti kaikkien hakijaryhmien kesken. Valinnassa painotetaan työsuunnitelman laatua ja taiteilijan omaa motivaatiota. Ateljeet eivät ole tarkoitettu Pariisiin toistaiseksi tai vakituisemmin asettuneiden taiteilijoiden asuinpaikaksi.

Työskentely Citéssä

Lyhin yhtäjaksoinen työskentely Citéssä on 2 kuukautta, pisin vuosi – yleensä 4–7 kuukautta. Vierailun alkuun ja loppuun sisältyy siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä: kunkin kuukauden saapumis-/lähtöpäivät näkyvät liitteistä sivun lopussa.

Erityishuomiot:

  • Ateljeet on tarkoitettu työskentelyyn eikä niitä voi hakea esim. Erasmus-vaihtoa varten
  • Ateljeessa voi yöpyä yhtäaikaisesti enintään kaksi aikuista ja yksi alle 7-vuotias lapsi – Cité ei tee asiassa poikkeuksia
  • Cité ei salli lemmikkieläimiä

Ateljeet ja vuokrat

Ateljeet ovat 35/40 m² tai 25/27 m² studioita, joista viisi soveltuu erityisesti kuvataiteilijoille ja neljä muusikoille. Vuonna 2024 ateljeen vuokra yhdeltä henkilöltä on 517–607 € kuukaudessa, määräytyen työskentelyjakson pituuden ja ateljeen koon mukaan. Taiteilija vastaa vuokranmaksusta suoraan Citélle. Takuuvuokra maksetaan 1 kuukausi ennen residenssijakson alkua. Cité tarkistaa vuokratason aina tammikuussa.

Myönnetty ateljee on peruutettava vähintään 1 kuukausi ennen residenssiajan alkamista. Mikäli peruutus tulee myöhemmin eikä säätiö/Cité saa ketään tilalle, Cité pidättää itsellään maksetun takuuvuokran. Myöhäisessä peruutuksessa force majeure ei vapauta taiteilijaa vuokravastuusta ja säätiö korostaa, että taitelijan tulee ottaa matkavakuutus residenssiajalle hyvissä ajoin.

Yhteistyö

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö tekee Pariisissa yhteistyötä Institut finlandais’n kanssa. Instituutti pyrkii tarjoamaan säätiön taiteilijoille mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Lisätietoa yhteistyöstä saa hakulomakkeesta.

Matka- ja työskentelykustannuksiin ulkomaille voi hakea liikkuvuusapurahaa esim. Taiteen edistämiskeskukselta tai Suomen Kulttuurirahastolta.

Lisätiedot